Despre ce este vorba: Directiva privind Calitatea Carburantilor stabileste o tinta de 6% de reducere a intensitatii emisiilor de carbon pentru toti carburantii din transport, care sa fie atinsa pana in 2020.
Aceasta tinta este neutra tehnologic, insemnand ca industria poate alege cea mai eficienta cale pentru a o atinge. Spre exemplu, acestia pot furniza carburanti cu intensitate mica de carbon, precum biocombustibili sustenabili sau electricitate din surse regenerabile.
Despre ce nu este vorba: Propunerea Comisiei pentru implementarea Directivei privind Calitatea Carburantilor aloca valori de intensitate a carbonului pentru fiecare sursa de combustibili fosili, precum nisipurile bituminoase, carbunele lichid, titeiul de sist, gazul lichefiat si titeiul conventional. Aceasta nu discrimineaza intre surse pe baza locatiei geografice. Titeiul de sist primeste o valoare mai mare a intensitatii carbonului decat nisipurile bituminoase. “Valorea implicita” pentru nisipurile bituminoase nu se aplica numai celor din Canada, dar tuturor carburantilor produsi din nisipuri bituminoase oriunde pe glob, incluzand tari ca Venezuela, Rusia, Madagascar si Statele Unite.
Manufacturers have clear path to comply with EU clean car rules in 2025
T&E analyses the strategies that manufacturers are expected to use to comply.
T&E, EDL, Norsk e-fuel, Arcadia e-fuels, Caphenia, Nordic Electrofuel and spark e-fuels are calling upon the German government to maintain national ta...